Коли под наем Летище София

Летище София

 

Летище София е най-голямото международно летище в България. Разположено на близо 10 км. от центъра на столицата, входната порта на страната ни разполага с два терминала. Първи, където се намира и ВИП за пристигащите особи, политици, известни личности, спортисти и звезди. Втори терминал пък е във футуристичен стил. Открит през 2006 година.

 

Историята

 

В искането си да не остане настрани от бурното развитие на авиацията през 30-те години на ХХ век, България прави всичко по силите си, за да изгради модерно летище. До този момент за полети на въздухоплавателни апарати са се ползвали естествени терени. Една от първите летателни площадки в София се е намирала на територията на днешната Ж.П. гара. Виждайки накъде вървят нещата, Цар Борис III издава указ за изграждането на модерно за времето си летище. Рождената му дата е 16 септември 1937 година. Първата приемна сграда на Летището е открита през 1939 година, а след още две е завършена грундова писта за излитане и кацане. През 1948 година е конструирана и първата бетонова писа, която е с дължина 1050 м. След още 12 месеца пък отваря врати първият пътнически терминал.

Развитието на обществото продължава с пълни темпове. Въздухоплаването се развива още повече и през 90-те години на ХХ век е взето решение за построяването на нова писта за излитане и кацане. Строителството започва през 2001 година, вложени са над 200 млн. евро. Новата придобивка на Летище София започва работа на 31 август 2006 година. Осигурява капацитет 25 кацания и излитания на час. Пистата е дълга 3 600 м., широка е 45 м. Оборудвана е с модерни аеронавигационни средства. Перонът разполага с 31 отдалечени и 7 контактни стоянки за обслужване на пътнически, товарни и бизнес полети. Терминал 1 е с годишен капацитет от 1,8 млн. пътници.

В навечерието на присъединяването на България към Европейския съюз е открит и модерният Терминал 2. Той отваря врати на 27 декември 2006 година. Сградата обхваща площ от 56 600 кв. км. Пропускателната способност на новия терминал е 2500 пътници в час “пик”. Оборудването на T2 включва: 34 чек-ин гишета, 7 пътнически ръкави, 4 автобусни изходи, 4 багажни ленти, многоетажен паркинг с 800 места.

 

Летище София услуги

 

Летище София предлага на посетителите си безплатен безжичен итнернет (wireless hot spot zone). На втория етаж пък се намира бизнес салон, който може да се ползва два часа преди първия и до последния излитащ за деня полет. Има още фотокопирни услуги, интернет, павильони за вестници и списания.

Като всяко друго летище по света, софийското разполага с достатъчно заведения, където може да уплътните времето си. Или пък да се нахраните. Летище София разполага с богат асортимент от ресторанти и кафета. В многобройните магазини пък може да намерите вестници, списания, тютюневи изделия, аксесоари, традиционни български сувенири, детски кът и др. Терминал 2 разполага още с банкомати, обменни бюра, поща, застрахователни и банкови офиси. За комфорта на клиентите си летището предлага и специални стаи за обслужване на майки с деца, както и стая, предназначена за извършване на религиозни ритуали.

През април 2009 година е въведен в експлоатация и шумозащитен екран за намаляване на въздействието на шума от техническите проби на самолетите. Два месеца по-късно на Терминал 2 е открита и зона за отдих. Паркът е разположен върху площ от 365 дка., облагородени с разнообразна растителност и различни архитектурни форми. През октомври 2010 година пък отваря врати специалната авиационна площадка за фотографии. Тя дава възможност за целогодишно заснемане на излитащите и кацащи самолети. От нея се открива страхотна гледка към двата терминала.

 

Пътникопоток  на летище София

 

През 2010 г. Летище София е обслужило 3 296 936 пътници. Увеличението спрямо предходната кризисна 2009 г. е 5,2 %. До края на септември 2011 г. през двата терминала на най-голямото летище в България са преминали 2 698 145 пътници. Това е с 6,6 % повече от същия период на 2010 г. и с 167 751 пътници над отчетеното за деветте месеца на 2010 г. Данните са на официалния сайт на летището (www.sofia-airport.bg).

 

Летище София – Транспорт

 

Летище София предлага безплатен транспорт между Терминал 1 и Терминал 2. Автобусите се движат през 30 минути от 7,00 до 18,00 часа. Ако искате да ползвате услугите им в часовете между 18,00 и 23,00, трябва да направите предварителна заявка на гишетата “Информация”.

Пристигащите пътници могат да ползват услугите и на таксиметров превоз. За тяхно улеснение точно пред зоните “Пристигащи” на Т1 и Т2 има стоянки. Препоръчително е да се поръчват таксита на гишетата на отделните компании. Избягвайте случайните таксита. Рискувате да ви ударят сериозно по джоба.

Пред двата терминала има спирки и на градския транспорт. Билетът струва 1 лв. и може да се закупи от реповете в публичните зони. Багаж по-голям от 60х60х40 см. трябва да бъде таксуван с отделен билет. Глобата за нарушителите е 10 лв. или десет пъти стойността на билета. Автобус №84 вече е единственият, който ходи до Летището. Изминава дистанцията от първата спирка до СУ “Св. Климент Охридски” до аеропорта за около час. За ваше улеснение може да ползвате разписанието на Центъра за градска мобилност (www.sofiatraffic.bg).

Летище София разполага с паркинг пред Терминал 1 и покрит под Терминал 2. Ползването и на двата се заплаща в зависимост от престоя. между 2 и 25 лева за открития и между 3 и 27 лева за закрития. На Терминал 1 таксуването става на гишето на изхода от паркинга, а на Терминал 2 – на автомата, който е точно до асансьорите за подземните нива на паркинга или на гишето отстрани.

 

Дестинации

 

Вътрешни линии

Уиз  Еър и България Еър поддържат вътрешни линии по следните дестинации: Варна и Бургас.

Външни линии

Нискотарифните авиокомпании EasyJet и Germanwings разполагат с офиси за продажба на билети на самото летище, които са разположени вдясно от гише „Информация“на Терминал 1.

Авиокомпаниите, които имат редовни линии от и до Летище София по международните дестинации са следните: Аерофлот; Аеорсвит, Еър Франс, Еър Малта, Алиталия, Аустриян Еърлайнс, Бритиш Еъруейс, България Еър, Чех Еърлайнс, Кипър Еъруейс, Изи Джет, Ел Ал, Джерман Уингс, Лот, Луфтханза, Малев, Олимпик Еъруейс, Суис, Таром, Туркиш Еърлайнс, Уиз Еър България, Флай Ники, Кимбър Стърлинг, Пегасос, Урал Еърлайнс.

Авиокомпании със сезонни/чартърни линии: Балкан Холидейс, България Еър, Българиан Еър Чартър, Донбасаеро, Монарх Еърлайнс, Ноувелеър, Пегасос, Россия, Скай Еърлайнс, Томсън Еърлайнс, Томас Кук Еърлайнс.

От Летище София може да се лети до следните дестинации: Холандия, Албания, Алжир, Австрия, Белгия, Великобритания, Гърция, Германия, Дания, Испания, Италия, Изрaел, Кипър, Ливан, Македония, Малта, Полша, Русия, Румъния, Франция, Чехия, Швейцария, Украйна, Унгария, Турция и др.

 

 

 

Автомобил под наем в София

 

Както вече знаем София е най-големият град в България, флагменът на държавата. Съвсем в реда на нещата е столицата ни да бъде посещавана от стотици хиляди туристи и посетители. Освен всичко друго чуждестранни компании проявяват все по-голям интерес да финансират у нас. изграждат големи офиси в София. Столицата на България е перфектна отправна точка към зимните курорти Банско, Боровец, Говедарци и др. Така че ако планирате да посетите София, да разгледате столицата, да се запознаете със забележителностите на града, не се чудете, резервирайте кола под наем. G Rent пък ще ви даде достатъчно възможности за вашия комфорт. Палите автомобила под наем и след минути сте в лъскавите молове, 5-звездтите хотели, до хилядолетните останки, до безбройните забележителности на града. G Rent е една от водещите компании за коли под наем в София. Предлагаме ви най-лесният и добър начин да се насладите на красотата. G Rent предлага достъпни нови автомобили под наем за вашия комфорт и перфектно пътуване по софийските улици.

 

Съвети за избор на коли под наем от GRent

 

Взели сте вече решение и минути ви делят да ни звъннете. Ние също ще ви помогнем. И все пак разгледайте още веднъж страницата ни. Изберете кола под наем, която ще си свърши работа. Помислете внимателно. Ако пътувате с деца и имате много багаж, по-комфортно за вас ще бъде да наемете седан, миниван или джип. По-изгодните оферти пък логично са от по-малкия клас коли под наем. Вижте нашите промоции. G Rent предлага и достатъчно допълнителни екстри при наемането на автомобил под наем в София. Няма да ни бъде проблем да ви осигурим багажник за ски, багажник за покрив, вериги за сняг, бебешки и детски седалки, GPS система и какво ли още не. Желанието на клиента е закон за нас.

GRent предлага най-изгодните цени на пазара. Особено изгодни са дългосрочните варианти. В цената са включени: 24-часова пътна помощ, застраховка “Гражданска отговорност”, платена пътна такса, неограничен пробег, CDW и ТР. Четете внимателно условията за наемане на автомобил под наем преди да резервирате. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да се свържете с нас.

 

Коли под наем от GRent

 

Вече сте взели решение, пуснали сте заявка и сте одобрени. Следващата стъпка е да бъде направен оглед на харесания от вас автомобил под наем с представител на GRent. Ще разгледате внимателно наетата кола под наем за драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват щателно в приемно-предварителния протокол. Проверете километража, всички светлини, огледала. Добре е евентуални проблеми да бъдат съобщение на нашия представител. Запознайте се с наетата кола под наем преди да напуснете паркинга. Разгледайте я внимателно, защото и най-малките детайли ще бъдат важни за вас. Проверете резервоара, вижте от коя страна може да зареждате, прегледайте мигачите, чистачките, фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на наетата кола под наем,  регистрационният номер и модела – така няма да я изгубите първият път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.

 

Запомнете:

Настроите огледалата за обратно виждане
Настроите си радиото
Разберете как се регулират прозорците
Разберете как се включват мигачите
Разберете как се включват светлините

 

Детайли за наемане

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...
 
 
 
 
2018 Grent. All rights reserved