Коли под наем Варна

Варна

 

Варна е третият по големина град в България. Разположен е на площ от 205 кв.км., а населението му наброява 346 000 души, което представлява около 70% от населението в региона. Иначе Варненска област се състои от 12 общини, населени от близо 490 000 души. Морската ни столица е разположена по северното крайбрежие на Черно море. Богатите природни ресурси превръщат Варна в един от най-известните курортни центрове в Европа и най-големия в черноморския регион. Освен всичко друго градът се намира пресечна точка на пътя между Средния изток и Западна Европа. Климатът и природните условия създават благоприятни възможности за развитие на индустрията, търговията, туризма и комуникациите в региона. Варна е идеалното място за инвеститорите, желаещи да развиват своята дейност в Балканския регион.

Градът е построен върху античния римски град Одесос – най-старият познат в този край. Около Варна има исторически и културни доказателства, че заселници по тези земи е имало още преди новата ера. Не случайно тук е намерено и най-старото ковано злато.

Географското разположение и съществуващата инфраструктура са определяли благоприятното развитие на града в продължение на векове. Добре уреденият воден и карго транспорт обуславят облика на града като пресечна точка на връзката между Изтока и Запада. Три основни фактора определят инфраструктурната уредба на града: пристанище Варна, Международно летище Варна и телекомуникационната мрежа. Варна е един от малкото български градове с положителен естествен прираст на населението (4192 родени – 3600 починали за 2009 г.). Причините за това са поне две -концентрация на младо население, поради няколкото ВУЗ-а и ин витро центърът в града.

 

Как да си наемеш кола под наем във Варна

 

Третият по големина град в България предлага доста големи възможности. Стотици хиляди туристи посещават всяко лято морската ни столица. Чуждестранните инвестиции в града също са на високо ниво. Варна е перфектна отправна точка към морските ни курорти. В помощ на туристите е и Летище Варна. Така че ако планирате да посетите Варна, да разгледате морската ни столицата, да се запознаете със забележителностите на града, не се чудете, резервирайте кола поднаем. GRent пък ще ви даде достатъчно възможности за вашия конфорт. Палите наетият автомобил под наем и след минути сте в лъскавите молове, 5-звездтите хотели, до хилядолетните останки, до безбройните забележителности на града, до многобройните морски курорти. GRent е една от водещите компании за коли под наем в Варна. Предлагаме ви най-лесният и добър начин да се насладите на красотата. GRent предлага достъпни нови автомобили под наем за вашия комфорт и перфектно пътуване по варненските улици.

 

Съвети за избор на коли под наем от GRent

 

Взели сте вече решение и минути ви делят да ни звъннете. Ние също ще ви помогнем. И все пак разгледайте още веднъж страницата ни. Изберете колата, която ще си свърши работа. Помислете внимателно. Ако пътувате с деца и имате много багаж, по-комфортно за вас ще бъде да наемете седан, миниван или джип. По-изгодните оферти пък логично са от по-малкия клас коли под наем. Вижте нашите промоции. GRent предлага и достатъчно допълнителни екстри при наемането на автомобил под наем във Варна. Няма да ни бъде проблем да ви осигурим багажник за ски, багажник за покрив, вериги за сняг, бебешки и детски седалки, GPS система и какво ли още не. Желанието на клиента е закон за нас.

GRent предлага най-изгодните цени на пазара. Особено изгодни са дългосрочните варианти. В цената са включени: 24-часова пътна помощ, застраховка “Гражданска отговорност”, платена пътна такса, неограничен пробег, CDW и ТР. Четете внимателно условията за наемане на автомобила под наем преди да резервирате. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да се свържете с нас.

 

Крайна цена на наетата кола под наем

 

Всички показани оферти са с цени без ДДС (Данък Добавена Стойност е в размер на 20%, той се калкулира автоматично на последната Трета стъпка от резервационният процес). В крайната цена са включени:

Неограничен пробег

Застраховка “Гражданска отговорност”, валидна за Европейския съюз

Пътна такса – винетка за територията на Република България

24-часова пътна помощ за територията на Република България

CDW – oграничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата

TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил

Такса доставка летище

 

 

Aвтомобили под наем

 

Вече сте взели решение, пуснали сте заявка и сте одобрени. Следващата стъпка е да бъде направен оглед на харесания от вас автомобил под наем с представител на GRent. Ще разгледате внимателно наетия автомобил за драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват щателно в приемно-предварителния протокол. Проверете километража, всички светлини, огледала. Добре е евентуални проблеми да бъдат съобщение на нашия представител. Запознайте се с наетата кола под наем преди да напуснете паркинга. Разгледайте я внимателно, защото и най-малките детайли ще бъдат важни за вас. Проверете резервоара, вижте от коя страна може да зареждате, прегледайте мигачите, чистачките, фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на колата, която сте наели,  регистрационният номер и модела – така няма да я изгубите първият път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.

Запомнете:

Настроите огледалата за обратно виждане
Настроите си радиото
Разберете как се регулират прозорците
Разберете как се включват мигачите
Разберете как се включват светлините
Разберете как се включват чистачките
Разберете как се включва ръчната спирачка

 

Връщане на наетия автомобил под наем

 

Всяко хубаво нещо има своя край. Поне до следващия път. Вече сте си изкарали добре почивката. Събрали сте много положително емоции и трябва да се връщате към ежедневието си. Или пък сте свършили работата си във Варна и вече трябва да върнете наетия автомобил под наем. Ето няколко важни неща, които трябва да направите, преди да ни го върнете. Винаги пълнете догоре резервоара, преди да върнете наетия автомобил. Не забравяйте да огледате дали не сте забравили нещо. Прегледайте внимателно багажника. Случват се и грешки, ако сте забравили нещо, не се притеснявайте да позвъните в офиса. GRent ще ви помогне да се насладите по най-добрия начин на Варна.

 

Съвети за шофиране в България

 

Минималната легална възраст за шофиране в България е 18 години. Трябва ви валидна шофьорска книжка. Гражданите от страните в Европейския съюз и Швейцария могат да ползват националната си шофьорска книжка. Това е така, защото България е член на Европейския съюз. Ако сте от страна извън ЕС, може да ползвате книжката си за период от една година. слагането на предпазни колани е задължително, включително и за пътниците на задната седалка. Децата до 12-годишна възраст нямат право да се возят на предната седалка. Мотористите задължително носят предпазни каски. Задължително е шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември – 1 март. GRent съветва всички свои клиенти да шофират с пуснати светлини и през останалата част от годината. Забранено е използването на мобилен телефон при шофиране, освен ако не използвате хендсфри устройство. Карайте в дясното платно.

Ограничения за скоростта:

Магистрала: 120 км/ч
Извън населени места: 80км/ч
В населени места: 50 км/ч

 

Нощен живот

 

Варна никога не спи. С това могат да се уверят всички, особено през лятото. В този период туристите увеличават двойно популацията. Заведенията са пълни, местата са кът. Но дори и извън туристическият сезон, морската ни столица не спи. Вече стана въпрос за младото население и студентите във варненските университети. Така че нощният живот е щедър за всички – барове, дискотеки, ресторанти. Варна ще отговори на капризите на всеки вкус. Болшинството дискотеки се намират на т. нар. Първа алея. Сигурно сте се досетили – това е дълга пешеходна алея, която почва от пристанището, минава през центъра и достига чак до северния край на крада. Първа алея и Морската градни вървят ръка за рака. Паркът е добре поддържан. Разполага с просторни поляни и места за отдих. И всичко това с изглед към Черно море. Освен това Варна е голям културен център. Сред по известните международни културни мероприятия които се провеждат там, са театрален фестивал „Варненско лято“, музикален фестивал „Варненско лято“, балетен конкурс, джаз фестивал „Варненско лято“, кинофестивал „Любовта е лудост“, куклен фестивал „Златният делфин“, Август в изкуствата, Видеохолика и др. В градския исторически музей се съхранява най-старото златно съкровище в света, наречено “Култура Варна”.

 

Забележителности

 

Едно е ясно – Варна е забележителен град. И съвсем логично – има забележителности, които си струва да видите. Не, препоръчваме ви да видите. Те са ужасно много, затова е добре да имате предварителен план как ще процедирате с разглеждането им. Започнете с това да запазите автомобил  под наем от GRent.

Любителите на историята със сигурност ще се прехласнат по Регионално историческия музей Варна. Изключително известен не само в България е Военноморският музей. Тези два музея дори са включени в Стоте национални туристически обекта и предлагат снабдяването с нов печат в любимата книжка за печати.

Околностите на града също предлагат изобилие от интересни и даже вълнуващи места за посещение. Типичен пример за това е не малко известният Аладжа Манастир, който се намира на 18 км. от Варна. Няма да съжалите, ако се разходите и до Побитите Камъни, които са на 15 км. западно от града. Прочутите Римски Терми са в самия град, няма начин да пропуснем да ги споменем.

Не пропускайте да посетите варненският зоопарк, който е разположен в сърцето на Морската градина. Може да ви се стори малък, но езерцето в средата го прави достатъчно привлекателно място за почивка и отдих. Делфинариумът също се намира в Морската градина. Това, може да се каже, е визитната картичка на Варна. Представления има по два пъти на ден. В близост до него се намира и Аквариумът. Сградата включва музей и живи експонати от морските дълбини.

 

Спорт

 

Варна и спортът вървят ръка за ръка. Градът има дългогодишни традиции в спорта. Както в цяла България, и тук футболът е на почит. Гордостта на морската ни столица са клубовете Черно море и Спартак. Те разполагат със собствена база, развиват още много други видове спортове. В процес на пълно преустройство е градският стадион „Юрий Гагарин“, чието име ще бъде променено на „Варна“. След края на реконструкцията стадионът ще отговаря на всички изисквания на УЕФА и ще бъде най-модерният в България. Варненските отбори традиционно са фактор в хандбалното първенство. Волейболът пък е издигнат в култ. Двореца на културата и спорта до скоро беше арена на битките на националния ни отбор. Многократно Варна е била домакин на спортни прояви като Световното първенство по Водно спасяване през 1970 г., Световното първенство по художествена гимнастика през 1969 г., Републиканското първенство по карате „Киокушин“. В града има клубове по баскетбол, плуване, бейзбол, бокс, културизъм, стрелба, езда, колоездене, картинг, спортно ориентиране, а от Аспаруховия мост се правят скокове с бънжди.

 

Детайли за наемане

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...
 
 
 
 
2018 Grent. All rights reserved