Коли под наем Летище Варна

Летище Варна

 

Международно Летище Варна се намира на северното Черноморско крайбрежие, на 8 км. от Варна. Разположено е западно от центъра на града, на територията на 2 общини (Варна и Аксаково). Площта му е 2414 дка. Има една писта (ПИК) с дължина 2500 м и широчина 45 м. Разполага с пет пътеки за рулиране и 24 броя самолетни места за код Е, D, C, C-1, C+1. Най-големият тип самолет, който обслужва летището е „Боинг 747“. Има модерно навигационно оборудване.

Летище Варна е пряко свързано с икономическата ситуация в града и региона. То обслужва главно туристически компании и има редовни и чартърни полети до повече от 35 страни и 101 града. За осъществяване на основните му приоритети – безопасност на полетите и високо качество на предлаганите услуги – са необходими значителни инвестиции в комбинация с нов Генерален план изготвен от международно призната компания. В най-близко бъдеще предстои въвеждането на нова система SAT II за излитане и приземяване на самолети при лоши метеорологични условия, която наред с изграждането на новите платформи и писти за самолети тип Боинг 767, ще допринесе за издигането на авторитета на летището на международния авио пазар.

Летището в морската ни столица оперира денонощно. За 2010 година са обслужени 1 227 442 пътници и 12 577 самолетодвижения.

 

История

 

Изграждането на летището започва през 1946 година, а през май 1948 вече започва да функционира. Първоначално се извършват полети единствено до столицата София. По-късно се взема решение за изграждане на по-голям терминал през 1972, а през 1974 и на по-голяма писта. След тези промени обслужваните дестинации и броят пътници се увеличават.

Иначе първият полет е през далечната 1919 година. На 24 декември от София каца самолет, носещ пощенски пратки. Линията просъществува едва месец. Едва през 1947 г. между Варна и София е открита постоянна въздушна линия. Официалното откриване е на 9 май. Точно в 10,40 ч. каца първият самолет, а на борда му са официалните гости от София. Полетът е два часа и половина. За летищни сгради са използвани няколко бараки – и за административните нужди и за техническата поддръжка и за складове. Персонала се състои от четирима души – началник, радист и двама техници. През септември 1972 година е открита и първата приемна сграда на летището. Състои се от три блока – „Административно-технически“, „Вътрешни линии“ и „Външни линии“, както и голям паркинг. Втория етаж на „Вътрешни линии“ е зает от 130-местен ресторант, а на международния терминал са изградени безмитни и валутни магазини. След още две години пистата е удебелена. Отчетени са голям ръст на поток на пътници и товари, очакванията към летището се увеличават.

На 10 септември 2006 г. е подписан договорът за концесия на летищата във Варна и Бургас. От 10 ноември 2006 г. „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ пое отговорността за персонала, активите и бъдещето на двете летища. Немско-българското дружество спечели концесията за срок от 35 години, през които ще вложи в летищата общо 403 млн. евро за изграждането на нови пътнически терминали, подобрение на летищната инфраструктура, разширяване на самолетните стоянки, перона, паркингите, закупуване на техника, оборудване и т.н.

На 18 юни 2007 г. на летище Варна е открит нов летен терминал за пристигащи и заминаващи пътници. Терминал 3 е с площ 6 000 кв.м. и разполага с необходимата инфраструктура, техника и съоръжения за обслужване на пристигащи и заминаващи пътници. На новия временен терминал могат да се обслужват едновременно 4 пристигащи и 4 заминаващи полета на час.

 

Полети

 

Летище Варна работи целогодишно. Главният поток обаче е през лятото. Варна, пък и курортите около морската ни столица изкушават чужденците. Полетите са умножават многократно. Дестинациите също. Така основната тежест в работата поемат месеците от април до октомври. През този период най-силни месеци са август и началото на септември, когато летището с гордост поема над 100 полета на ден. Редовните целогодишни полети свързват Варна с Лондон, Будапещ, Виена, българската столица София и от 2010 година и с Москва.

 

Услуги

 

Въпреки че на никого не му е приятно, понякога се налага да “убиеш” малко време. А Летище Варна предлага достатъчно услуги, с които да го направите. И освен всичко друго, да бъде приятно за пътниците. Терминал Пристигащи разполага с обменно бюро и безмитен магазин, където могат да разгледат, докато чакат багажа си. Офисът на Изгубени Вещи се намира на самия терминал, така че при липса на даден багаж, пътникът веднага може да докладва на службата. Непосредствено пред терминала може да намерите будки, офиси, клон на банка и кафе.

Терминал Заминаващи пък предлага на пътниците си луксозно кафе; заведение за бързо хранене, където може да бъдат опитани традиционно български гозби, както и чуждестранни. Запасът от алкохолни напитки, цигари, парфюми и сувенири също е достатъчно разнообразен. Има и специален магазин, изцяло изпълнен с български стоки. От различни сувенири, през традиционното розово масло, та чак до киселото ни мляко и пивките ни вина. Терминалът разполага с просторна тераса, която гледа към пистата и стоянките на самолетите. Дава прекрасна възможност на пътниците да се насладят на гледката и да си направят снимка за спомен, докато чакат полета си. Това е и единственото място, където пушачите могат “да глътнат въздух”.

 

 

 

Автомобили под наем във Варна

 

Третият по големина град в България предлага доста големи възможности. Стотици хиляди туристи посещават всяко лято морската ни столица. Чуждестранните инвестиции в града също са на високо ниво. Варна е перфектна отправна точка към морските ни курорти. В помощ на туристите е и Летище Варна. Така че ако планирате да посетите Варна, да разгледате морската ни столицата, да се запознаете със забележителностите на града, не се чудете, резервирайте кола под наем. GRent пък ще ви даде достатъчно възможности за вашия конфорт. Палите наетият автомобил под наем и след минути сте в лъскавите молове, 5-звездтите хотели, до хилядолетните останки, до безбройните забележителности на града, до многобройните морски курорти. GRent е една от водещите компании за коли под наем в Варна. предлагаме ви най-лесният и добър начин да се насладите на красотата. GRent предлага достъпни нови автомобили под наем за вашия комфорт и перфектно пътуване по варненските улици.

 

Съвети за избор на коли под наем от GRent

 

Взели сте вече решение и минути ви делят да ни звъннете. Ние също ще ви помогнем. И все пак разгледайте още веднъж страницата ни. Изберете колата, която ще си свърши работа. Помислете внимателно. Ако пътувате с деца и имате много багаж, по-комфортно за вас ще бъде да наемете седан, миниван или джип. По-изгодните оферти пък логично са от по-малкия клас коли под наем. Вижте нашите промоции. GRent предлага и достатъчно допълнителни екстри при наемането на автомобили под наем във Варна. Няма да ни бъде проблем да ви осигурим багажник за ски, багажник за покрив, вериги за сняг, бебешки и детски седалки, GPS система и какво ли още не. Желанието на клиента е закон за нас.

 

GRent предлага най-изгодните цени на пазара. Особено изгодни са дългосрочните варианти. В цената са включени: 24-часова пътна помощ, застраховка “Гражданска отговорност”, платена пътна такса, неограничен пробег, CDW и ТР. Четете внимателно условията за наемане на автомобил под наем преди да резервирате. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да се свържете с нас.

 

Крайна цена на наетата кола под наем

 

Всички показани оферти са с цени без ДДС (Данък Добавена Стойност е в размер на 20%, той се калкулира автоматично на последната Трета стъпка от резервационният процес). В крайната цена са включени:

Неограничен пробег

Застраховка “Гражданска отговорност”, валидна за Европейския съюз

Пътна такса – винетка за територията на Република България

24-часова пътна помощ за територията на Република България

CDW – oграничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата

 

TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил

Такса доставка летище

 

Автомобили под наем

 

Вече сте взели решение, пуснали сте заявка и сте одобрени. Следващата стъпка е да бъде направен оглед на харесания от вас автомобил под наем с представител на GRent. Ще разгледате внимателно наетия автомобил за драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват щателно в приемно-предварителния протокол. Проверете километража, всички светлини, огледала. Добре е евентуални проблеми да бъдат съобщение на нашия представител. Запознайте се с наетата кола преди да напуснете паркинга. Разгледайте я внимателно, защото и най-малките детайли ще бъдат важни за вас. Проверете резервоара, вижте от коя страна може да зареждате, прегледайте мигачите, чистачките, фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на колата, която сте наели,  регистрационният номер и модела – така няма да я изгубите първият път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.

Запомнете:

Настроите огледалата за обратно виждане
Настроите си радиото
Разберете как се регулират прозорците
Разберете как се включват мигачите
Разберете как се включват светлините
Разберете как се включват чистачките
Разберете как се включва ръчната спирачка

 

Връщане на наетия автомобил под наем

 

Всяко хубаво нещо има своя край. Поне до следващия път. Вече сте си изкарали добре почивката. Събрали сте много положително емоции и трябва да се връщате към ежедневието си. Или пък сте свършили работата си във Варна и вече трябва да върнете наетия автомобил под наем. Ето няколко важни неща, които трябва да направите, преди да ни го върнете. Винаги пълнете догоре резервоара, преди да върнете наетия автомобил. Не забравяйте да огледате дали не сте забравили нещо. Прегледайте внимателно багажника. Случват се и грешки, ако сте забравили нещо, не се притеснявайте да позвъните в офиса. GRent ще ви помогне да се насладите по най-добрия начин на Варна.

 

Съвети за шофиране в България

 

Минималната легална възраст за шофиране в България е 18 години. Трябва ви валидна шофьорска книжка. Гражданите от страните в Европейския съюз и Швейцария могат да ползват националната си шофьорска книжка. Това е така, защото България е член на Европейския съюз. Ако сте от страна извън ЕС, може да ползвате книжката си за период от една година. слагането на предпазни колани е задължително, включително и за пътниците на задната седалка. Децата до 12-годишна възраст нямат право да се возят на предната седалка. Мотористите задължително носят предпазни каски. Задължително е шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември – 1 март. G Rent съветва всички свои клиенти да шофират с пуснати светлини и през останалата част от годината. Забранено е използването на мобилен телефон при шофиране, освен ако не използвате хендсфри устройство. Карайте в дясното платно.

Ограничения за скоростта:

Магистрала: 120 км/ч
Извън населени места: 80км/ч
В населени места: 50 км/ч

 

Детайли за наемане

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...
 
 
 
 
2018 Grent. All rights reserved