Коли под наем Бургас

Бургас

 

Бургас е четвъртият най-голям град в България и движеща икономическа, културна и административна сила в Югоизточната част на страната. Според последното преброяване в черноморския град живеят 200 271 души. Бургас е грижовно прегърнат от три езера, които са посочени за защитни зони. Тук се намира и най-голямото българско пристанище, а летището обслужва международни полети целогодишно. Северно от града, се намира и най-голямата химическа и нефтена рафинерия на Балканския полуостров. Бургас е културен център с развиващ се в последните години морски туризъм.

Благоприятните условия за живот, плодородната равнина близо до морето и мекият климат са привлекли хората още от ранната античност. Най-ранните знаци за живот в района датират от бронзовата епоха и ранната желязна епоха. Бургаският регион е богат на археологически находки, свързани с Тракийския период (IV Век пр.н.е).
Името Бургас произлиза от латинската дума „Бургос“ – кула Местните легенди разказват за римски пътен стълб, който бил положен в района на днешното бургаско пристанище, 15 века по-късно, тогава под името Пиргос, населеното място се споменава в творбите на византийския поет Мануел Фил.

През 18 в. Бургас е най-голямото пристанище на юг от Балкана. Първата карта, показваща очертанията на града, датира от 1854 г. Първото българско училище и православна църква са отворени през 1868 г. На 6 февруари 1878 г. Бургас е освободен от османско владичество от контингент, ръководен от полковник Лермонтов, брат на великия руски поет Михаил Лермонтов.

Началото на безпрецедентен културен бум се поставя със създаването на читалища, археологическо общество, градски музей и отварянето на Търговска гимназия и Държавно училище по механика и технологии. Разширяването и модернизирането на пристанището дава нов тласък в индустрията на града.

Гербът на Бургас на син щит съчетава някой исторически факти за Бургас. Изобразения лъв символизира смелостта на хората, които са се заселили в това трудно за живеене място, а рибната му опашка изобилието на риба. Лъвът държи в ръцете си кула, като символ на кулата, от която произлиза името на Бургас. Над синия щит са изобразени две каравели, които симвозилират Бургас като старо и едно от най-важните пристанища на черноморско крайбрежие.

 

Как да си наемеш кола под наем в Бургас

 

Четвъртият по големина град в България предлага доста големи възможности. Стотици хиляди туристи посещават всяко лято Бургас. И няма как да е иначе. Бургас е движещата сила на Южното ни Черноморие. Намира се в близост до едни от най-оживените курорти Слънчев Бряг, Несебър Радва, Свети Влас, Поморие, Приморско, Созопол, Китен, Лозенец. GRent пък ви дава възможност да се слеете с тълпата, като наемете кола  под наем от нас. Така че ако планирате да посетите Бургас или чудните курорти в близост, да се запознаете със забележителностите, да съберете тен и незабравими емоции, не се чудете, резервирайте кола под наем. GRent пък ще ви даде достатъчно възможности за вашия комфорт.

Палите автомобила под наем и след минути сте в лъскавите молове, 5-звездтите хотели, до хилядолетните останки, до безбройните забележителности на града, до многобройните морски курорти. GRent е една от водещите компании за  коли под наем в Бургас. Предлагаме ви най-лесният и добър начин да се насладите на красотата. GRent предлага достъпни нови автомобили под наем за вашия комфорт и перфектно пътуване по бургаските улици.

 

Съвети за избор на коли под наем от GRent

 

Взели сте вече решение и минути ви делят да ни звъннете. Ние също ще ви помогнем. И все пак разгледайте още веднъж страницата ни. Изберете колата под наем, която ще ви свърши работа. Помислете внимателно. Ако пътувате с деца и имате много багаж, по-комфортно за вас ще бъде да наемете седан, миниван или джип. По-изгодните оферти пък логично са от по-малкия клас коли под наем. Вижте нашите промоции. GRent предлага и достатъчно допълнителни екстри при наемането на автомобил под наем във Бургас. Няма да ни бъде проблем да ви осигурим багажник за ски, багажник за покрив, вериги за сняг, бебешки и детски седалки, GPS система и какво ли още не. Желанието на клиента е закон за нас.

GRent предлага най-изгодните цени за автомобили под наем на пазара. Особено изгодни са дългосрочните варианти. В цената са включени: 24-часова пътна помощ, застраховка “Гражданска отговорност”, платена пътна такса, неограничен пробег, CDW и ТР. Четете внимателно условията за наемане на автомобила преди да резервирате. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да се свържете с нас.

 

Крайна цена на наетата кола под наем

 

Всички показани оферти са с цени без ДДС (Данък Добавена Стойност е в размер на 20%, той се калкулира автоматично на последната Трета стъпка от резервационният процес). В крайната цена са включени:

Неограничен пробег

Застраховка “Гражданска отговорност”, валидна за Европейския съюз

Пътна такса – винетка за територията на Република България

24-часова пътна помощ за територията на Република България

CDW – oграничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата

 

TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил

Такса доставка летище

 

 

Автомобили под наем

 

Вече сте взели решение, пуснали сте заявка и сте одобрени. Следващата стъпка е да бъде направен оглед на харесания от вас автомобил под наем с представител на GRent. Ще разгледате внимателно наетия автомобил за драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват щателно в приемно-предварителния протокол. Проверете километража, всички светлини, огледала. Добре е евентуални проблеми да бъдат съобщение на нашия представител. Запознайте се с наетата кола преди да напуснете паркинга. Разгледайте я внимателно, защото и най-малките детайли ще бъдат важни за вас. Проверете резервоара, вижте от коя страна може да зареждате, прегледайте мигачите, чистачките, фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на колата, която сте наели,  регистрационният номер и модела – така няма да я изгубите първият път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.

Запомнете:

Настроите огледалата за обратно виждане
Настроите си радиото
Разберете как се регулират прозорците
Разберете как се включват мигачите
Разберете как се включват светлините
Разберете как се включват чистачките
Разберете как се включва ръчната спирачка

 

Връщане на наетия автомобил  под наем

 

Всяко хубаво нещо има своя край. Поне до следващия път. Вече сте си изкарали добре почивката. Събрали сте много положително емоции и трябва да се връщате към ежедневието си. Или пък сте свършили работата си във Бургас и вече трябва да върнете наетия автомобил. Ето няколко важни неща, които трябва да направите, преди да ни го върнете. Винаги пълнете догоре резервоара, преди да върнете наетия автомобил под наем. Не забравяйте да огледате дали не сте забравили нещо. Прегледайте внимателно багажника. Случват се и грешки, ако сте забравили нещо, не се притеснявайте да позвъните в офиса. GRent ще ви помогне да се насладите по най-добрия начин на Бургас.

 

Съвети за шофиране в България

 

Минималната легална възраст за шофиране в България е 18 години. Трябва ви валидна шофьорска книжка. Гражданите от страните в Европейския съюз и Швейцария могат да ползват националната си шофьорска книжка. Това е така, защото България е член на Европейския съюз. Ако сте от страна извън ЕС, може да ползвате книжката си за период от една година. слагането на предпазни колани е задължително, включително и за пътниците на задната седалка. Децата до 12-годишна възраст нямат право да се возят на предната седалка. Мотористите задължително носят предпазни каски. Задължително е шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември – 1 март. GRent съветва всички свои клиенти да шофират с пуснати светлини и през останалата част от годината. Забранено е използването на мобилен телефон при шофиране, освен ако не използвате хендсфри устройство. Карайте в дясното платно.

Ограничения за скоростта:

Магистрала: 120 км/ч
Извън населени места: 80км/ч
В населени места: 50 км/ч

 

Забележителности

 

Бургас е модерен град, така че напълно в реда на нещата е наред със съвременната архитектура, впечатление да ви правят и сгради от началото на XIX век. Градът е дом на известни личности, свързани с културата и изкуството. Изпети са песни за морето, за града и прочутите му вечери, които несъмнено през лятото са прохладни и изключително приятни за разходки из града. Улиците са озеленени, а парковете са поддържани и красиви.

Една от най-големите забележителности е Морската градина. Тук се намира и едно от най-популярните места за срещи – Морското казино. В момента тече ремонт и е затворено за посетители. Паркът и Черно море вървят ръка за ръка, така че това е едно приказно място за отдих. Многобройните кафета, ресторанти, че дори и пейки дават прекрасна възможност за релакс.

Плажът на Бургас започва от индустриална зона на юг и продължава чак до солниците на север. Популярно място е Старият Мост, откъдето туристите могат да се наслаждават на морето и на гледката зад тях – плажът, паркът и другите посетители.

Голям интерес представляват и останките от древни селища около Бургас. Някои от тях са Несебър (Месембрия), където посетителите могат да се насладят на най-старите в България църкви, Созопол (Аполония), Поморие (Анхиало), Бегликташ (старо тракийско светилище близо до Приморско) и крепостта Русокастро.

 

Спорт

 

Спортът е голямата гордост на всеки град. Бургас не е изключение. В последните години футболният клуб Черноморец е еталон за професионализъм. “Акулите”, както е прякорът на клуба, играят домакинските си мачове на бижуто “Лазур”. Китният стадион е един от най-модерните в България. Черноморец е пряк наследник на гордостта на бургазлии – Нефтохимик. Многото проблеми в ръководството на “Нафтата” или “шейховете” обаче попречиха за развитието на клуба и в момента той се състезава в “Б” група.

Волейболът също е на почит. Лукойл-Нефтохимик винаги има високи цели. Едноименният баскетболен клуб също просперира в последните години. Бокс, колоездене, водна топка, хандбал…това са само част от доказателствата, че Бургас е спортен град.

В северната част на морската градина има клуб по конна езда, няколко тенис корта и местенце за парапланеризъм. Там също така се провежда и ежегодният фестивал на Пясъчните фигури. В централната част на плажа се намира уиндсърф училище, където може да се наемат инструктор или само оборудване.

 

Детайли за наемане

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...
 
 
 
 
2018 Grent. All rights reserved