Коли под наем Летище Бургас

Летище Бургас

 

Летището в Бургас заема второ място по пътникопоток в страната ни. Разположено е в живописен залив на южното българско Черноморие, в квартал “Сарафово”, на 10 км. североизточно от центъра на Бургас. Големият плюс на Летище Бургас е специфичното географско положение – намира се на границата между Европа и Азия. Обслужващите възможности на бургаското летище силно повлияват разгръщането на транспортните връзки, туризма и търговските отношения между партньорите от Изтока и Запада.

Плюсовете на летището обаче не спират дотук – то дава възможности за транспорт по въздух, море и суша. На разстояние 10-15 км се намират: Пристанище Бургас, разгърнат ж.п. възел, международен път Е 87, свободна безмитна зона. И не на последно място – на 10 км. от него е разположена най-голямата рафинерия на Балканите, която осигурява горива на ниски цени. Времето също е благосклонно. Метеорологичните условия в региона дават отлични възможности през всичките сезони. Средногодишно видимостта под 1000 м е 3 дни, което на практика означава 24-часов работен капацитет. То е с най-голям брой слънчеви дни в Европа.

В радиус 30 км от Летище Бургас се намират атрактивните туристически центрове – Слънчев бряг, Несебър, Елените, Дюни и други. Тук туристическият сезон продължава от май до септември, което обуславя изключително активния пътникопоток през по-голямата част от годината. Любопитен пример – 2007 г. са обслужени 1 949 198 пътници. На 16-ти септември пък специална награда получи двумилионният пътник за 2011 година. Щастливката бе Елена Даданова, която пристигна с полет от Москва на авиокомпания Трансаеро. Елена и съпругът и бяха за първи път в България за едноседмична почивка на Слънчев бряг.

Летище Бургас разполага и с третата по дължина писта на Балканите – 3 200 м. Базата на летището има лицензи за осъществяване на следните дейности: наземно администриране и надзор на полетите; обслужване на пътници по вътрешни и международни транспортни линии; обслужване на багажи; обслужване на товари и поща; обслужване с горива и масла; полетни операции и администриране на екипажи; наземен транспорт; обслужване на ВС; обслужване на ВС на перон; доставки на провизии; метеорологични интервенции.

 

История

 

Историята на Летище Бургас започва на 27 юни 1927 година, когато френската компания “СИДНА”, днес “Air France”, намира терен за изграждането на радиозасечна станция. В подписания с България договор изрично се отбелязва, че персоналът ще бъде от българи.През 1938 година първият български радиотелеграфист Данаил Денев постъпва на работа. През 1941 година Летище Бургас е преотстъпено на България.

Година по-късно с помощта на Германия летището се разширява, електрифицирано е и е снабдено с големи цистерни за гориво, които са вкопани в земята. Началото на вътрешните полети е дадено на 29 юни 1947 година. На пистата каца пътническият самолет Ю-52, което дава началото на линията София-Бургас. Развитието на летището през 50-те и 60-те години е бурно – разширява се и се модернизира. Изгражда се нова бетонова писта. От 1970 година то вече става международно, самолети от над 45 дестинации кацат или излитат от него.

На 10 септември 2006 г. летището в Бургас, което заедно с това във Варна е отдадено на немско-българското дружество „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД на концесия за срок от 35 години. Концесията включва влагането на общо 403 млн. евро за изграждането на нови пътнически терминали, подобрение на летищната инфраструктура, разширяване на самолетните стоянки, перона, паркингите, закупуване на техника, оборудване и др. Два месеца по-късно дружеството поема отговорността за персонала и управлението на летището.

Проектният капацитет на новия терминал в Бургас ще е 2 700 000 пътници, като гишетата за регистрация на пътници ще са 31. Проектите са изцяло съобразени с изискванията, свързани с присъединяването на България към шенгенското пространство. Терминалът ще се простира на площ от около 20 000 кв.м. Сградите на новия терминал са проектирани така, че да може капацитетът им при необходимост да бъде допълнително увеличен като разширение към вече съществуващата архитектурна част. Строителството на новия терминал трябва да се извърши между декември 2011 и зимата 2013.

 

Полети

 

Летище Бургас работи целогодишно. Главният поток обаче е през лятото. Редовните линии са до София, Лондон, Будапеща и Москва. През лятото полетите се умножават многократно. Основната тежест в работата поемат месеците от април до октомври. През този период най-силни месеци са август и началото на септември, когато летището с гордост поема над 100 полета на ден. Осигурява полети към повече от 130 дестинации и 58 страни.

 

Коли под наем Бургас

 

Четвъртият по големина град в България предлага доста големи възможности. Стотици хиляди туристи посещават всяко лято Бургас. И няма как да е иначе. Бургас е движещата сила на Южното ни Черноморие. Намира се в близост до едни от най-оживените курорти Слънчев Бряг, Несебър Радва, Свети Влас, Поморие, Приморско, Созопол, Китен, Лозенец. GRent пък ви дава възможност да се слеете с тълпата, като наемете кола от нас. Така че ако планирате да посетите Бургас или чудните курорти в близост, да се запознаете със забележителностите, да съберете тен и незабравими емоции, не се чудете, резервирайте кола под наем. GRent пък ще ви даде достатъчно възможности за вашия конфорт.

Палите наетият автомобил  под наем и след минути сте в лъскавите молове, 5-звездтите хотели, до хилядолетните останки, до безбройните забележителности на града, до многобройните морски курорти. GRent е една от водещите компании за коли под наем в София. Предлагаме ви най-лесният и добър начин да се насладите на красотата. GRent предлага достъпни нови автомобили под наем за вашия комфорт и перфектно пътуване по бургаските улици.

 

Съвети за избор на коли под наем от GRent

 

Взели сте вече решение и минути ви делят да ни звъннете. Ние също ще ви помогнем. И все пак разгледайте още веднъж страницата ни. Изберете колата, която ще си свърши работа. Помислете внимателно. Ако пътувате с деца и имате много багаж, по-комфортно за вас ще бъде да наемете седан, миниван или джип. По-изгодните оферти пък логично са от по-малкия клас коли под наем. Вижте нашите промоции. GRent предлага и достатъчно допълнителни екстри при наемането на автомобил във Варна. Няма да ни бъде проблем да ви осигурим багажник за ски, багажник за покрив, вериги за сняг, бебешки и детски седалки, GPS система и какво ли още не. Желанието на клиента е закон за нас.

GRent предлага най-изгодните цени на пазара. Особено изгодни са дългосрочните варианти. В цената са включени: 24-часова пътна помощ, застраховка “Гражданска отговорност”, платена пътна такса, неограничен пробег, CDW и ТР. Четете внимателно условията за наемане на автомобила преди да резервирате. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да се свържете с нас.

 

 

Автомобили под наем

 

Вече сте взели решение, пуснали сте заявка и сте одобрени. Следващата стъпка е да бъде направен оглед на харесания от вас автомобил под наем с представител на GRent. Ще разгледате внимателно наетия автомобил за драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват щателно в приемно-предварителния протокол. Проверете километража, всички светлини, огледала. Добре е евентуални проблеми да бъдат съобщение на нашия представител. Запознайте се с наетата кола под наем преди да напуснете паркинга. Разгледайте я внимателно, защото и най-малките детайли ще бъдат важни за вас. Проверете резервоара, вижте от коя страна може да зареждате, прегледайте мигачите, чистачките, фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на колата, която сте наели,  регистрационният номер и модела – така няма да я изгубите първият път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.

Запомнете:
Настроите огледалата за обратно виждане
Настроите си радиото
Разберете как се регулират прозорците
Разберете как се включват мигачите
Разберете как се включват светлините
Разберете как се включват чистачките
Разберете как се включва ръчната спирачка

 

Крайна цена на наетата кола под наем

 

Всички показани оферти са с цени без ДДС (Данък Добавена Стойност е в размер на 20%, той се калкулира автоматично на последната Трета стъпка от резервационният процес). В крайната цена са включени:

Неограничен пробег

Застраховка “Гражданска отговорност”, валидна за Европейския съюз

Пътна такса – винетка за територията на Република България

24-часова пътна помощ за територията на Република България

CDW – oграничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата

 

TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил

Такса доставка летище

 

Връщане на наетия автомобил под наем

 

Всяко хубаво нещо има своя край. Поне до следващия път. Вече сте си изкарали добре почивката. Събрали сте много положително емоции и трябва да се връщате към ежедневието си. Или пък сте свършили работата си във Бургас и вече трябва да върнете наетия автомобил. Ето няколко важни неща, които трябва да направите, преди да ни го върнете. Винаги пълнете догоре резервоара, преди да върнете наетия автомобил. Не забравяйте да огледате дали не сте забравили нещо. Прегледайте внимателно багажника. Случват се и грешки, ако сте забравили нещо, не се притеснявайте да позвъните в офиса. GRent ще ви помогне да се насладите по най-добрия начин на Бургас.

 

Съвети за шофиране в България


Минималната легална възраст за шофиране в България е 18 години. Трябва ви валидна шофьорска книжка. Гражданите от страните в Европейския съюз и Швейцария могат да ползват националната си шофьорска книжка. Това е така, защото България е член на Европейския съюз. Ако сте от страна извън ЕС, може да ползвате книжката си за период от една година. слагането на предпазни колани е задължително, включително и за пътниците на задната седалка. Децата до 12-годишна възраст нямат право да се возят на предната седалка. Мотористите задължително носят предпазни каски. Задължително е шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември – 1 март. G Rent съветва всички свои клиенти да шофират с пуснати светлини и през останалата част от годината. Забранено е използването на мобилен телефон при шофиране, освен ако не използвате хендсфри устройство. Карайте в дясното платно.

Ограничения за скоростта
Магистрала: 120 км/ч
Извън населени места: 80км/ч
В населени места: 50 км/ч

 

Детайли за наемане

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...
 
 
 
 
2018 Grent. All rights reserved