Коли под наем Летище Пловдив

Летище Пловдив

 

Летище Пловдив е в помощ на втория по големина град в България. намира се на 10 км. югоизточно от Пловдив, а разстоянието му от столицата София е 130 км. Така по магистрала за час и половина пътниците могат да стигнат и до София. На километър от летищния терминал се намира и железопътна спирка Маврудово по ЖП линията Пловдив – Асеновград.

Дали заради красотата и древността на Пловдив, или пък заради близките високопланински курорти Пампорово (60 км), Боровец (90 км) и Банско (140 км), летището се радва на значителен “интерес”. В радиус от 50 километра са разположени и много минерални извори, балнеолечебни центрове и курорти, като Хисар, Павел Баня и Наречен. Родопите и неземните красоти на планината също привличат много туристи.

Иначе летището целогодишно има редовни полети до Англия (Лондон) и Италия (Милано) . От скоро започнаха да се извършват и полети до Германия (Франкфурт). Високопланинските курорти пък “дърпат” посетители през зимния сезон от декември до април. В този период Летище Пловдив обслужва множество чартъри.

Летището разполага с модерен комплекс, който дава възможност за обслужване на 1 000 пътника в пиков час. Разполага със собствен и безплатен паркинг, който е с капацитет 50 автомобила и 20 автобуса. Освен това осигурява автобусен транспорт за пътниците на международните превозвачи, в случай на закъснение. Не рядко Летище Пловдив се използва като резервен вариант при затруднение при кацане на летището в София или някое от другите в страната.

 

История

 

Международното летище в Пловдив е открито край с. Крумово през 1981 година. Обслужва пътнически, карго и бизнес полети. Често, при затваряне на Летище София поради мъгла или друга причина, пловдивската аерогара приема трафика на столичната. Мажоритарен собственик на летището е датската компания “Nordic Airport Infrastructure ApS.”, която държи %58.08 от акциите. Останалата част са собственост на България.

През 2009 година летището започва изграждането на нов пътнически терминал, който ще увеличи пътникопотока двойно до 500 000 пътници годишно. Първата копка бе направена на 23 февруари. Новата сграда ще може да посреща по 1000 души на час при 250 пътника в момента. Предвижда се направата на четири нови стоянки за самолетите и така общият им брой ще достигне 12. Реконструкцията включва още нова пътека за рулиране, паркинг и пречиствателна станция. Новият терминал струва 45 млн. лв. и може да обработва 1000 пътници на час.

 

Полети

 

Близостта до зимните курорти прави от Летище Пловдив истинска порта към красотата в планините. И докато през лятото няма задръствания от самолети на пистите, през зимните месеци се извършват достатъчно голям брой полети до Великобритания, Ирландия, Австрия, Русия, Беларус, Украйна, Полша, Турция и др. Извършват се и редовни полети до Бургас. Bulgaria Air и повечето от българските чартърни авиокомпании пък запълват полетите с български туристи към дестинации като Хургада, Кайро, Монастир. До Москва полети изпълнява авиокомпания Сибир, оперираща вече под новото си име S7. Полети до Русия и бившите съветски републики се изпълняват още и от други руски авиокомпании. Летището обслужва също така и карго полети.

 

Атракции

 

От 1995 години на Летище Пловдив се провежда международния авиофестивал “Небе за всички”. Датата на провеждане 6 септември не е случайна – денят на Съединението на България. Това е и официалният празник на град Пловдив.

Точно срещу летището пък е разположена авиобазата на Министерство на отбраната. През 1961 година е сформиран 44-ти вертолетен авиополк, преобразуван през 1981 г. в 24-та вертолетна авиобаза Крумово. През 1991 година пък отваря врати единственият у нас Музей на Авиацията.

 

Как да си наемеш кола  под наем в Пловдив

 

Вторият по големина град в България предлага доста големи възможности. Стотици хиляди туристи, чуждестранните инвестиции и географското разположение правят от Пловдив перфектна отправна точка към всяко кътче от страната ни. В помощ на туристите е и Летище Пловдив. Така че ако планирате да посетите Пловдив, да разгледате античната ни столицата, да се запознаете със забележителностите на града, не се чудете, резервирайте кола под наем. GRent пък ще ви даде достатъчно възможности за вашия комфорт. Палите наетият автомобил под наем и след минути сте в лъскавите молове, 5-звездтите хотели, до хилядолетните останки, до безбройните забележителности на града, до многобройните морски курорти.  Rent е една от водещите компании за  коли  под наем в София. Предлагаме ви най-лесният и добър начин да се насладите на красотата.GRent предлага достъпни нови автомобили под наем за вашия комфорт и перфектно пътуване по пловдивските улици.

 

 

Съвети за избор на коли под наем от GRent

 

Взели сте вече решение и минути ви делят да ни звъннете. Ние също ще ви помогнем. И все пак разгледайте още веднъж страницата ни. Изберете колата, която ще си свърши работа. Помислете внимателно. Ако пътувате с деца и имате много багаж, по-комфортно за вас ще бъде да наемете седан, миниван или джип. По-изгодните оферти пък логично са от по-малкия клас коли под наем. Вижте нашите промоции. GRent предлага и достатъчно допълнителни екстри при наемането на автомобил във Пловдив. Няма да ни бъде проблем да ви осигурим багажник за ски, багажник за покрив, вериги за сняг, бебешки и детски седалки, GPS система и какво ли още не. Желанието на клиента е закон за нас.

GRent предлага най-изгодните цени на пазара за авромобили под наем. Особено изгодни са дългосрочните варианти. В цената са включени: 24-часова пътна помощ, застраховка “Гражданска отговорност”, платена пътна такса, неограничен пробег, CDW и ТР. Четете внимателно условията за наемане на автомобила преди да резервирате. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да се свържете с нас.

 

Крайна цена на наетата кола  под наем

 

Всички показани оферти са с цени без ДДС (Данък Добавена Стойност е в размер на 20%, той се калкулира автоматично на последната Трета стъпка от резервационният процес). В крайната цена са включени:

Неограничен пробег

Застраховка “Гражданска отговорност”, валидна за Европейския съюз

Пътна такса – винетка за територията на Република България

24-часова пътна помощ за територията на Република България

CDW – oграничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата

 

TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил

Такса доставка летище

 

Автомобли под наем

 

Вече сте взели решение, пуснали сте заявка и сте одобрени. Следващата стъпка е да бъде направен оглед на харесания от вас автомобил под наем с представител на GRent. Ще разгледате внимателно наетия автомобил за драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват щателно в приемно-предварителния протокол. Проверете километража, всички светлини, огледала. Добре е евентуални проблеми да бъдат съобщение на нашия представител. Запознайте се с наетата кола преди да напуснете паркинга. Разгледайте я внимателно, защото и най-малките детайли ще бъдат важни за вас. Проверете резервоара, вижте от коя страна може да зареждате, прегледайте мигачите, чистачките, фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на колата, която сте наели,  регистрационният номер и модела – така няма да я изгубите първият път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.

Запомнете:
Настроите огледалата за обратно виждане
Настроите си радиото
Разберете как се регулират прозорците
Разберете как се включват мигачите
Разберете как се включват светлините
Разберете как се включват чистачките
Разберете как се включва ръчната спирачка

 

Връщане на наетия автомобил  под наем

 

Всяко хубаво нещо има своя край. Поне до следващия път. Вече сте си изкарали добре почивката. Събрали сте много положително емоции и трябва да се връщате към ежедневието си. Или пък сте свършили работата си във Пловдив и вече трябва да върнете наетия автомобил. Ето няколко важни неща, които трябва да направите, преди да ни го върнете. Винаги пълнете догоре резервоара, преди да върнете наетия автомобил. Не забравяйте да огледате дали не сте забравили нещо. Прегледайте внимателно багажника. Случват се и грешки, ако сте забравили нещо, не се притеснявайте да позвъните в офиса. GRent ще ви помогне да се насладите по най-добрия начин на Пловдив.

 

Съвети за шофиране в България

 

Минималната легална възраст за шофиране в България е 18 години. Трябва ви валидна шофьорска книжка. Гражданите от страните в Европейския съюз и Швейцария могат да ползват националната си шофьорска книжка. Това е така, защото България е член на Европейския съюз. Ако сте от страна извън ЕС, може да ползвате книжката си за период от една година. слагането на предпазни колани е задължително, включително и за пътниците на задната седалка. Децата до 12-годишна възраст нямат право да се возят на предната седалка. Мотористите задължително носят предпазни каски. Задължително е шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември – 1 март. GRent съветва всички свои клиенти да шофират с пуснати светлини и през останалата част от годината. Забранено е използването на мобилен телефон при шофиране, освен ако не използвате хендсфри устройство. Карайте в дясното платно.

Ограничения за скоростта:
Магистрала: 120 км/ч
Извън населени места: 80км/ч
В населени места: 50 км/ч

 

Детайли за наемане

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...
 
 
 
 
2018 Grent. All rights reserved